Formare barber

Cuprins curs:

Noțiuni generale
- Siguranța și sănătatea la locul de muncă
- Etica profesională
- Structura firului de păr
- Structură și tipuri de scalp
Șamponarea și tratarea firului de păr
- Masajul scalpului
- Gesturi de pătrundere a produselor în fibra capilară
Tuns
- Tehnici de bază (linie graduare și treaptă)
- Caracteristicile formelor principale (triunghi, pătrat și cerc)
- Diferențe între direcționare și elevare - Tehnici de tuns din mașină
- Tehnici avansate de graduare cu mașina de tuns
- Tehnici avansate de tuns din foarfecă pe pieptăn (Clipper over comb)
- Tehnici de utilizare corectă a produselor de styling
- Practica tunsoare Skin Fade
- Cross-check

Ce înveți?

Tot ce trebuie să știi pentru a trece de la începător sau pasionat la PROFESIONIST. Cursul este constituit din 80% practică.

Se poate asigura Certificat de calificare/absolvire acreditat de Ministerul Muncii.

Durata: 3 luni, de două ori pe săptămână câte 3 ore.

Preț: începând de la 3 940 lei

Punem la dispoziție ustensilele de care ai nevoie: foarfecă, foarfeca de texturat, mașina de tuns, mașina de contur, piepteni, uscător de păr profesional, perii, perie de fade, clipsuri.

Cursul se ține pentru grupuri de 4 - 6 persoane.

 

Siguranța și sănătatea la locul de muncă

Un curs de frizerie bine structurat acoperă o gamă diversificată de aspecte pentru a asigura o pregătire completă și solidă pentru aspiranții frizeri. Unul dintre pilonii esențiali ai acestei pregătiri este siguranța și sănătatea la locul de muncă. Studenții învață reguli și protocoale stricte pentru a preveni accidentele și pentru a asigura un mediu de lucru sigur atât pentru ei, cât și pentru clienți. Acest aspect include manipularea corectă a uneltelor și substanțelor chimice, precum și igiena personală și a echipamentelor.

Etica profesională

Etica profesională este un alt punct crucial în structura cursului. Studenții sunt instruiți în privința relaționării cu clienții, confidențialității informațiilor și comportamentului adecvat într-un mediu de servicii. Etica profesională solidă contribuie la construirea unei reputații de încredere și la fidelizarea clienților.

Structura firului de păr

În cadrul segmentului dedicat structurii firului de păr, studenții învață detaliat despre anatomia firului de păr, inclusiv compoziția chimică și rolul fiecărei părți. Această cunoaștere profundă este esențială pentru a înțelege modul în care diferite produse și proceduri afectează părul, permitându-le să ofere sfaturi personalizate și tratamente eficiente clienților.

Structură și tipuri de scalp

Structura și tipurile de scalp reprezintă un alt aspect detaliat în cadrul cursului. Studenții învață să identifice problemele de sănătate ale scalpului și să aplice tratamente corespunzătoare. Această expertiză le oferă abilitatea de a oferi sfaturi bune clienților în privința îngrijirii și a tratamentelor adecvate pentru diversele tipuri de scalp.

 

Un curs comprehensiv în frizerie include și sesiuni practice pentru a aplica aceste cunoștințe într-un mediu controlat. Aici, studenții au șansa să demonstreze abilitățile dobândite, să lucreze cu clienți reali și să primească feedback direct, contribuind la dezvoltarea lor profesională continuă.

Șamponarea și tratarea firului de păr

Șamponarea și tratarea firului de păr reprezintă componente cruciale în structura unui curs de frizerie. Studenții învață tehnici avansate de spălare a părului și selecție a șampoanelor adecvate pentru diverse tipuri de păr și scalpuri. Masajul scalpului este un aspect esențial, cu accent pe tehnici corecte pentru stimularea circulației sângelui și relaxarea clienților. Gesturile precise pentru pătrunderea eficientă a produselor în fibra capilară sunt, de asemenea, abordate în curs, asigurându-se că studenții înțeleg cum să aplice corect tratamentele și condiționerele pentru a obține rezultate optime în îngrijirea părului.

 

Tehnici de bază


Un curs de frizerie comprehensiv acoperă o gamă variată de tehnici de tuns, oferind studenților abilitățile necesare pentru a crea tunsori estetice și personalizate. Tehnicile de bază, precum linia graduare și treapta, sunt fundamentale în formarea frizerilor. Acestea definesc structura de bază a unei tunsori și sunt esențiale pentru înțelegerea procesului de modelare a părului.

Caracteristicile formelor principale

Caracteristicile formelor principale, cum ar fi triunghiul, pătratul și cercul, sunt abordate pentru a permite frizerilor să adapteze tunsorile la forma feței și preferințele clientului. Diferențierea între direcționare și elevare este esențială pentru a crea texturi variate și a oferi volum în mod corespunzător.

Diferențe între direcționare și elevare - Tehnici de tuns din mașină

Tehnicile de tuns din mașină sunt un aspect important, acoperind atât tehnici de bază, cât și tehnici avansate de graduare cu mașina de tuns. Acestea oferă frizerilor versatilitate în crearea diferitelor stiluri, de la tunsori scurte la cele mai elaborate.

Tehnici avansate de tuns din foarfecă pe pieptăn

Clipper over comb reprezintă o tehnică avansată în care frizerul utilizează foarfeca și pieptenele simultan, oferind precizie și control în tunderea părului. Această abordare permite ajustarea detaliată a lungimilor și a texturilor.

Tehnici de utilizare corectă a produselor de styling

Studenții învață și să utilizeze corect produsele de styling pentru a completa tunsorile. Aceasta include selecția potrivită a produselor în funcție de tipul de păr și rezultatele dorite.

Practica tunsoare Skin Fade

Practica tunsoare Skin Fade în cadrul cursului oferă experiență în realizarea unei tunsori foarte scurte cu tranziții graduale, iar cross-check reprezintă o tehnică de verificare meticuloasă pentru asigurarea simetriei și echilibrului în tunsorile complexe.

 

Titlu: Descoperă Tehnicile de Tuns cu Fade pentru Bărbați: Cum Sunt Realizate Diferitele Stiluri

În universul dinamic al coafurilor masculine, tunsul cu fade a devenit o alegere versatilă și la modă. Iată cum sunt realizate diferitele tipuri de tuns:

Tuns cu Fade Low și Textured Crop:

Această tehnica începe prin realizarea unui fade scăzut, accentuând treptat tranziția părului. Apoi, se aplică un crop texturat pentru a crea un aspect modern și îndrăzneț.

Tuns cu Fade Low și Pompadour:

Se începe cu un fade scăzut în jurul urechilor și la baza gâtului, oferind o linie curată. Apoi, se creează Pompadour-ul, modelând părul în partea de sus pentru a obține un echilibru între clasic și modern.

Fade Scurt:

Această tăietură simplă începe cu o tundere uniformă a părului, apoi se adaugă gradual fade-ul pentru a oferi un aspect ordonat și bine definit.

Tuns cu Fade:

Se începe tăierea treptată a părului, eliminând volumul și lăsând o linie curată. Acest tip de tuns creează un aspect clasic și atemporal.

Drop Fade:

Pentru a realiza acest stil, se aplică un fade obișnuit, iar apoi se lasă părul să "cadă" în spatele urechii, adăugând un element de dramatism și stil.

Temple Fade:

Se accentuează zona templelor prin aplicarea unui fade specific în această zonă, oferind o notă distinctivă.

Tuns cu Fade Sus:

Procesul începe cu păr mai lung în partea de sus, iar apoi se aplică fade-ul pe laterale pentru a crea o tranziție lină între lungimea superioară și fade.

Mid Drop Fade:

Prin combinarea unui mid fade cu drop fade, stilul este obținut prin adăugarea dimensiunii și adâncimii, oferind un aspect modern și stilat.

Mid Skin Fade cu Păr Ondulat:

Se începe prin aplicarea unui fade la nivelul templelor și la spate, iar apoi se lasă părul ondulat în partea de sus pentru a obține un aspect relaxat și natural.

Fade Undercut cu Combover Texturat:

Se începe cu o tundere undercut și se adaugă apoi fade-ul pentru a crea o tranziție lină. Combover-ul texturat completează aspectul, oferind o imagine lustruită.

Mild Bald Fade cu Păr Cărat:

Realizarea unui fade ușor chel implică reducerea părului la nivelul pielii în trepte, iar apoi se adaugă detalii specifice pentru a obține un aspect îndrăzneț.

Păr Permanent cu Mid Fade:

Prin îmbinarea părului permanent cu un mid fade, coafura obține o textură și o structură distincte, rezultând într-un aspect unic și atrăgător.

High Bald Fade cu Pompadour:

În acest caz, se realizează un fade înalt, îndepărtând părul în trepte și creând apoi un Pompadour pentru un aspect îndrăzneț și elegant.

High Taper Fade Quiff:

Prin aplicarea unui fade înalt cu un quiff deasupra, se obține un aspect care emană încredere și stil.

Buzz Fade cu Păr Scurt:

În cazul acestei coafuri, se folosește o mașină de tuns pentru a obține o tundere ultra-scurtă, conferind un aspect simplu și curat.

Experimentează cu aceste tehnici de tuns cu fade pentru a descoperi stilul perfect care să se potrivească personalității tale și să-ți exprimi individualitatea. Fie că preferi un look clasic sau vrei să abordezi cele mai recente tendințe, aceste stiluri oferă opțiuni variate pentru a-ți completa stilul personal.

Practica reprezintă coloana vertebrală a oricărui curs de frizerie, punând în aplicare principiile teoretice și transformând informația în aptitudini practice. Importanța practicii într-un curs de frizerie este evidentă în tranzitia de la începător sau pasionat la un profesionist desăvârșit. Cu un curriculum constituit în proporție de 80% din experiență practică, cursul oferă elevilor oportunitatea de a aplica cunoștințele teoretice în condiții reale, consolidând înțelegerea și stăpânirea tehnicilor. Obținerea unui Certificat de calificare acreditat de Ministerul Muncii atestă competențele practicate, reprezentând un pas sigur către statutul de profesionist în domeniul frizeriei.