Formare coafor stylist

Cuprins curs:

Noțiuni generale
- Siguranța și sănătatea la locul de muncă
- Etica profesională
- Structura firului de păr
- Structură și tipuri de scalp
Șamponarea și tratarea firului de păr
- Masajul scalpului
- Gesturi de pătrundere a produselor în fibra capilară
Coafat
- Linii de bază în coafat
- Coafat de zi
- Coafat cu peria rotundă și plată
- Coafat special (folosirea corectă a ustensilelor placă și ondulator)
Tuns
- Tehnici de bază (linie graduare și trepte)
- Caracteristicile formelor principale (triunghi, pătrat și cerc)
- Tehnici de filat, rărit, subțiat
- Volum din foarfecă
- Redirecționare
- Secționări și cărări
- Cross-check
Culoare
- Colorimetrie
- Tehnici de colorare
- Anulări/ Intensificări de culoare
- Tehnici de decolorare
- Tehnici de șuvite si Balayage
- Culori complementare

 

 Ce înveți?

Tot ce trebuie să știi pentru a trece de la începător sau pasionat la PROFESIONIST. Cursul este constituit din 80% practică.

Se poate asigura Certificat de calificare/absolvire acreditat de Ministerul Muncii.

Durata: 6 luni, de două ori pe săptămână câte 3 ore.

Preț: începând de la 5920 lei

Punem la dispoziție ustensilele de care ai nevoie: foarfeca, mașina de tuns, ondulator, piepteni, uscător de păr profesional, perii ceramice, perie finisat, perie descâlcit, clipsuri, cap de antrenament.

 

 Cursul se ține pentru grupuri de 4 - 6 persoane.

Detalii curs

Colorimetrie:

În cadrul cursului, vei explora secretele colorimetricii, învățând cum să identifici și să combini culorile în mod profesionist. Acest aspect fundamental te va ajuta să creezi nuanțe personalizate, ținând cont de tipul de ten, culoarea ochilor și preferințele individuale ale clienților. Prin înțelegerea corectă a colorimetriei, vei fi capabil/ă să oferi servicii de colorare care se potrivește perfect personalității și stilului fiecărui client.

Tehnici de colorare:

Cursul va acoperi o varietate de tehnici de colorare, de la cele clasice la cele mai moderne. Vei învăța cum să aplici uniform culorile, să creezi efecte de umbre și să obții rezultate de durată. Aceste tehnici te vor pregăti să răspunzi la diversele cerințe ale clienților și să oferi soluții creative în materie de colorare.

Anulări/Intensificări de culoare:

Vei descoperi tehnici avansate de anulare sau intensificare a culorii, permițându-ți să corectezi sau să evidențiezi anumite nuanțe cu precizie. Această abilitate este crucială pentru a oferi clienților o experiență de colorare corespunzătoare și pentru a remedia eventualele probleme de nuanță.

Tehnici de decolorare:

În cadrul cursului, vei învăța tehnici de decolorare cu precizie și siguranță. Această abordare profesională îți va permite să obții blonde pline de strălucire și să creezi efecte de luminozitate pe întreg spectrul de culori.

Tehnici de șuvite și Balayage:

Cursul va acoperi tehnici precum șuvițele și Balayage, oferindu-ți abilități avansate pentru a crea aspecte naturale și trendy. Vei învăța să aplici nuanțe subtile și să joci cu lumina pentru a obține rezultate impresionante.

Culori complementare:

Explorând armonia culorilor, vei învăța cum să utilizezi culorile complementare pentru a crea efecte vizuale unice și pentru a evidenția caracteristicile individuale ale fiecărui client. Această competență adaugă un nivel suplimentar de creativitate în procesul de colorare, oferind clienților o experiență personalizată și inovatoare.

Caracteristicile formelor principale (triunghi, pătrat și rotund):

Triunghi, pătrat, rotund sunt formele geometrice cu care vom lucra în păr și felul în care se manifestă ele. Această abordare personalizată contribuie la obținerea unor rezultate estetice și avantajoase.

Tehnici de filat, rărit, subțiat: În cadrul cursului, vei dobândi cunoștințe avansate despre tehnici precum filarea, rărirea și subțierea. Aceste abilități îți vor permite să ajustezi volumul și textura părului pentru a crea coafuri versatile și moderne, adaptate nevoilor fiecărui client.

Volum din foarfecă:

Veți învăța cum să obțineți volum din foarfecă, adăugând dimensiune și plenitudine coafurilor. Această tehnică îți va oferi instrumentele necesare pentru a personaliza tunsorile în funcție de preferințele și stilul individual al fiecărui client.

Redirecționare:

Cursul va acoperi tehnicile de redirecționare, oferindu-ți cunoștințele necesare pentru a corecta linii sau volum, adaptând coafurile la cerințele specifice ale clienților.

Secționări și cărări:

Vei învăța cum să efectuezi secționări precise și cărări pentru a delimita și structura coafurile. Această tehnică este esențială pentru obținerea unor rezultate simetrice și bine definite.

Cross-check:

Explorând tehnica cross-check, vei înțelege modul în care aceasta poate fi utilizată pentru a verifica uniformitatea tunsorilor și pentru a asigura o coafură impecabilă. Această practică asigură rezultate profesionale și clienți mulțumiți.

Linii de bază în coafat:

Cursul îți va oferi cunoștințe fundamentale despre linii de bază în coafat, punând accent pe tehnici esențiale de aranjare a părului. Vei învăța să creezi linii și texturi variate, oferindu-ți abilitățile necesare pentru a realiza coafuri versatile și atrăgătoare.

Coafat de zi:

Prin participarea la curs, vei dobândi abilități practice în coafatul de zi, descoperind tehnici pentru a crea coafuri elegante și naturale, perfecte pentru ocazii diverse. Aceste cunoștințe te vor pregăti să răspunzi nevoilor clienților care caută coafuri potrivite pentru activități cotidiene sau evenimente casual.

Coafat cu peria rotundă și plată:

Cursul va acoperi utilizarea perilor rotunde și plate, oferindu-ți cunoștințe profunde despre tehnici de coafat care implică aceste instrumente esențiale. Vei învăța să obții volum și textură cu peria rotundă, precum și să realizezi coafuri netede și elegante cu peria plată.

Coafat special (folosirea corectă a ustensilelor placa și ondulator):

Veți explora tehnici avansate de coafat, concentrându-vă pe utilizarea corectă a ustensilelor precum placa și ondulatorul. Aceste instrumente vă vor oferi versatilitate în realizarea coafurilor, de la cele perfect netezite la bucle romantice sau coafuri texturate. Prin înțelegerea detaliată a acestor tehnici speciale, veți deveni capabil/ă să oferiți clienților opțiuni variate și personalizate, adaptate stilului lor distinct.